verhalen

bewijs

Geplaatst op 25 maart, 2019 om 7:45

Er zijn mensen die je volgen, ook op de blog..

Daarom vinden mensen dat ik in die blog over die verrekijker(s) wat doorgeslagen ben, te opgeklopt, niet erg geloofwaardig.

Onder een lolletje ging het zover dat 4 man is uitgedaagd om op een middag te helpen verven, waarbij mogelijk het bewijs zou kunnen worden geleverd dat je vanuit de flats rondom de dierenweide in de gaten wordt gehouden bij de activiteiten die je onderneemt.

De uitdaging werd aangenomen en op een mooie , zonnige middag, waren er vier vrijwilligers met verfblik en bokkepoot.

we zouden hekken en plantenbakken in de beits zetten.

Vooraf hadden we schragen opgezet, zodat de mannen heerlijk in het zonnetje konden verven.

Onder het werken door werd er met schuin oog gekeken of er "verspieders" waren te traceren, maar omdat er aan de straatkant geen balkons zijn, kijk je tegen de gevels van 7 flatgebouwen aan en is er geen mens tussen de kamerplanten te zien.

Na de pauze is het tijd om een nieuw aantal planken uit te leggen, zodat deze aan alle kanten een lik beits krijgen.

We spreken af dat schilder nummer 2, de kopse kant van de plank die hij onder handen heeft.... "vergeet" !  (14.12 uur) 

En nummer 4 doet van 1 plank de helft van de smalle kant.  (15.36 uur) 

De mannen verven er lustig op los en zodra de plank aan twee kanten gedaan en redelijk droog is, wordt hij rechtop in het zonnetje gezet.

Zo met elkaar klodderen we een flink aantal planken vol en staat er een mooie voorraad gebeitst hout klaar.

Om 16.30 uur wordt het stopsein gegeven, het is mooi geweest. Deksels op de verfblikken, kwasten verzamelen, handen wassen.....

16.32 uur  :  TTRRRRIIIING

"Dag met dhr. H....., ik zie dat jullie stoppen met verven, daarom wil ik doorgeven dat er 1 van die vrijwilligers de kopse kant van een plank is vergeten..., Nee, graag gedaan..... onbehandeld hout gaat toch vaak als eerste rotten, heh....

16.35 uur : TTRRIIIINNGGGG

"Ja met mw. J.... ik zag dat je telefoon had, dus misschien gaat het wel over hetzelfde, maar die man met dat petje op heeft van 1 plank maar de helft gedaan,...... nee, de grote vlakken heeft hij mooi geverfd, t gaat om dat smalle strookje van de zijkant..... ja gewoon vergeten denk ik.... Nee geen dank, ik hou het wel in de gaten,..... trouwens: je had 1 vrijwilliger die alleen met kwast heeft geverfd, op die planken heb je een paar van die druipers zitten,..... ja ...., die andere gebruikte een verfrollertje om goed te verdelen....dan heb je er geen last van..... Nou, Daaaag.!

Mannen : is er met 6 telefoontjes, binnen het kwartier, voldoende bewijs geleverd dat Gijs niet overdrijft..?  :) Categorieën: activiteiten, hulpboeren & boerinnen


Reacties zijn uitgeschakeld.