verhalen

13 februari 2019... een kijkje achter de schermen.

Geplaatst op 4 februari, 2019 om 4:40

Veel dingen ontstaan door een lolletje onder elkaar..  er wordt een opmerking gemaakt, - een ander reageert daarop, - fantasie gaat op de loop, - de andere dag heb je de opmerking: "en waarom zou dat eigenlijk niet kunnen ...?"

in het Lohmanpark - Ridderkerk hebben we het voordeel dat er jongeren lopen die met een voortgezette opleiding bezig zijn en op onze locatie praktijkervaring opdoen. Dit geeft soms brede gespreksstof en ook schoolopdrachten die -eigenlijk-  veel te groot zijn voor ons boerderijtje.

Om studiepunten te halen, moesten meiden nadenken over de educatieve vorm van reclame en informatie, verstrekt aan omgeving en betrokken mensen. Waar sta je voor in je bedrijfsvoering en wat zijn je toekomstplannen..?  Voor een onderbouwd antwoord kan je als boertje/ eigenaar ook gewoon met zo'n schoolopdracht aan de slag.

Wij zijn geen melkvee-bedrijf, aangesloten bij Campina, die dit soort kom-in-de-stal-draaiboeken vanuit hun organisatie perfect kunnen regelen. Wij zijn op onze manier natuurboeren, rekenen met de 4 seizoenen, kijken naar de totale flora en fauna, zien boerderijdieren - begrazers als deel van een geheel. Letten op vogels, torretjes en insecten, in - en langs het water, het wildbestand in het ruige terrein, de vegetatie in het polderlandschap, enz.

Ik ben op het advies van de meiden afgegaan:

We weten waar we voor staan....

We weten wat we doen....

We weten wat we hebben....

Dat - nemen we voor het publiek- als het begin van ons verhaal....


Op woensdag 13 februari 2019 bent u hartelijk uitgenodigd om kennis te komen maken met de jonge dieren op het Lohmanpark

Van 10 uur tot 16 uur zijn we aanwezig met educatie en koffie....

Graag geven we informatie over de dieren, het natuurbeheer, en willen wat laten zien over de natuurlijke cirkels.

In de middag gaat de staldeur open en zijn de lammetjes te zien en een flesje te geven.

We hebben een spaarpot als boerderij waaruit we materialen kopen.

Daarom verkopen we op deze woensdag scharrel-eitjes, potjes honing, potjes jam en bolletjes wol

Graag tot ziens !


Team dierverzorgers Lohmanpark
Categorieën: activiteiten, hulpboeren & boerinnen


Reacties zijn uitgeschakeld.