verhalen

een dierenweide in woonwijk...

Geplaatst op 15 januari, 2019 om 16:25

Een goede buur, is beter dan een verre vriend.. dat blijkt wel uit de nog steeds vele positieve reacties die wij na de start ( oktober 2018 ) in het Lohmanpark ontvangen. Van een gezellig praatje aan het hek, tot koek bij de koffie.... Daarom moet ik nu ook uitkijken wat ik schrijf ...:)

Rond het park is een woonwijk, met aan de rand flatgebouwen. Met dat we de eerste activiteiten begonnen in de dierenweide was het opvallend hoeveel hondenbezitters op dat tijdstip de deur uit moesten voor de uitlaat-ronde. En dan de tijd die men heeft om zo'n dier de behoefte te laten doen..... Het is best gezellig met al die (sterke) verhalen,,,, maar het is ook gebeurd dat bij een opmerking: ... "en nu gaan we weer wat doen, want zo komen we er niet,....". verveeld geeuwende honden weer verwachtingsvol opsprongen. Hehe, baas, gaan we eindelijk.....?!

En nu (januari 2019) raken we wat gezetteld, en krijg je soms stukje bij stukje door.... 

Zo zijn er van die voorvalletjes, waarbij je denk: hoe komen de mensen er aan ?

Voorbeeld:  Er stond een oud schuilstalletje op de wei, die aan vervanging toe was. Nu waren er twee pittige stagaires die de uitdaging aangingen om - bij mijn afwezigheid- dat gebouwtje te slopen. En dat lukte hen prima, want in een middag lag hij plat. Daarover kreeg ik natuurlijk een telefoontje met de mededeling dat de missie volbracht was. Op mijn vraag of er geen verwondingen waren opgelopen, viel alles mee, behalve dat Iris had geprobeert een hoekpaal uit de grond te wrikken, maar dat de paal daarbij was afgebroken. Ze had hem tegen het hoofd gekregen en was op haar rug op de grond terecht gekomen. Ja, da's even schrikken...

Gelukkig heeft Iris er geen hoofdpijn van overgehouden, maar er waren wel divere mensen getuigen van geweest... Dat bleek wel, want de volgende dag(en) werd er belangstellend gevraagd of dat ene meisje al een beetje van de schrik bekomen was...

Zo sta ik op een zaterdagmiddag nog even bij de kalkoenen te kijken, komt er een man  - achter een rollator - het wandelpad uit stiefelen. Eerst een praatje algemeen, dan praatje natuur, daarna praatje dieren en dan praatje over het stalletje in aanbouw....

" Hoe is het trouwens met dat meisje, wat die zware paal tegen haar hoofd kreeg...?  

" Goed, het viel alles mee,,,,,, u was ook in het park toen het gebeurde.. ?

" Nee, ik doe af en toe maar eens een rondje achter dat ding..., maar ik zag het voor mijn ogen gebeuren, joh..."

Waarschijnlijk hoorde de man iets bij mij kraken of hij zag mij puzzelen....

Gelukkig verduidelijkt hij het met een armzwaai : "Jaha, kijk, ik woon daar...." en hij wijst naar een flatgebouw wat zeker 700 meter bij onze huidige locatie af staat.  "Op de 4e verdieping..."

Als zo iemand dan net heb staan te vertellen dat hij wacht op een oproep om voor staar geholpen te worden..??

En dat - naar mijn mening -  iemand vanuit zijn huis tegen een park met bomen aan kijkt... ??

Genietend dat hij me zo te pakken heeft, geeft hij de oplossing van mijn raadsel:

(grinnikend) Toen ik doorhad dat jullie gingen starten, heb ik gelijk mijn zoon gebeld. Die heb mijn stoel voor het raam geschoven, zodat ik jullie helemaal kan volgen....  En daar zit ik soms de hele dag, man..... heerlijk !  Wanneer jullie pauze hebben, pak ik ook snel een bakkie...."

't Was mij nog steeds niet duidelijk, dus ik probeerde wat als "... maar u,... kan daar vandaan.... ons....?

"Jaha.....,maar ik heb altijd twee verrekijkers op de vensterbank staan...."

Ahaaa, (bij mij viel het kwartje) tot ik mij bedacht dat ..... "  dus u kan ons zien wanneer wij de dieren voederen, of wanneer we de hokken aan het uitmesten zijn, of zoals nu met het stalletje aan het klussen zijn....? "

"Jazeker, alsof ik op je vingers staat te kijken...., maar het leukst vind ik wanneer jullie de schapen moeten vangen haha, of de kalveren moeten verkampen hahaha, en laatst toen ze jouw die tuinslang in je nek stopten hahahaha, ..... da's genieten man..... !


En nu ben ik wat achterdochtig geworden....

dat laat je natuurlijk niet breeduit merken..., maar heb je een praatje aan het hek, zit er toch iets in je luisteren van : wat bedoelen ze er mee...wat weten ze ....?

Want 1 ding is duidelijk (geworden) : heel veel flatbewoners hebben een verrekijker.....

Categorieën: activiteiten, dierverzorging


Reacties zijn uitgeschakeld.