verhalen

meer blauw op straat...

Geplaatst op 7 maart, 2018 om 17:05

Een nadeel van een natuurgebied - wat vrij toegankelijk is- kan de ontdekking door kinderen zijn dat je in zo'n perceel ook goed hutten kan bouwen. Zo ook in het bos waar onze koetjes lopen. Nu staat daar wel een afrastering, maar daarvan draai je de onderste en bovendste draad rondom de middelste, en zo kan je veel beter met takken sjouwen en deze over de heining aangeven. Behalve als je naar huis gaat, de draden vergeet terug te hangen, dan gaan de koeien ook op onderzoek uit.  Zo ook bij ons een keer het geval.

Voor in de avond gaat de telefoon: of we niet direct ter plekke kunnen komen, veel volk op de dijk, de stier staat midden op het fietspad en de politie was er al bijgeroepen.

Boer Gijs naar het natuurgebied. Daar aangekomen rijd hij in op een barricade van 4 politiewagens met 11 man in positie, welke met hun gevechtsstokken een muurtje vormen voor een snuivende en stampende Han van Nijkerk. (onze dekstier)  Een eersteklas tafereel zoals je ook van die vechtstieren in Spanje op foto ziet. Een horde mensen hadden zich achter de politiewagens opgesteld, waarschijnlijk in afwachting of er een van die agenten goed op de horens werd gepakt en het natuurgebied in vogelvlucht kreeg te zien.

Helaas, met dat boer Gijs aan het praten ging, een boterhammetje bij zich had en ook nog even achter zijn horens krabbelde, was het koele driftje op slag verdwenen en liep Han op een waardige manier mee naar zijn eigen harem, die ook op een rijtje - achter het hek- aanmoedigend had staan te loeien.

Dus eigenlijk was het klusje met een paar minuten opgelost. Alle bange- en heldhaftige mensen opgelucht.

Na die dag hebben we ons verwonderd dat er vanuit politiewagens altijd gezwaaid werd naar ons jeepje. Bij nog eens een akkefietje waar politie was bijgeroepen, werd ons verteld dat het verhaal van Han regelmatig in de kantine van het politiebureau in kleuren en geuren de ronde deed. Het is onduiidelijk tot welk woest verhaal het inmiddels is opgeklopt, maar rijdend door de omtrek, wordt er nog steeds naar elkaar gezwaaid. :) De politie is tenslotte je beste vriend.

Categorieën: activiteiten, dierverzorging, natuurbeheer


Reacties zijn uitgeschakeld.