verhalen

mini schaapjes

Geplaatst op 31 januari, 2018 om 3:35

Door de natheid van het gebied, hebben we de Quessant-schaapjes naar huis gehaald.

Wanneer je over het algemeen grote dieren gewend bent, is dit een mini... :)

Quessanten zijn het kleinste schapenras van de wereld. In kilos hebben we het over volwassen diertjes tussen 14 - 20 kilo. Als het moet, pak je ze zo onder je arm mee ! Totaal verschillend met de Hapshire Down of het Drentse Heideschaap, die ook als kudde begrazers beschikbaar zijn,

Het is altijd van belang hoe je met de dieren omgaat, want vaak krijg je van het dier terug, wat je ze zelf geeft.  Maar een schaapskudde en een herder spreken altijd wel tot de verbeelding. Daarom is het Quessant voor ons ook een leuk schaapje om met de jongens en meiden, vakkennis op te doen. Welk onderdeel ben jij van een kudde en waar heb jij de leiding.?

Er is altijd een rangorde in een kudde, dit betreft o.a. kracht, de top 3 wordt veelal bevochten en moet bewezen worden. Het draait ook om ervaring, oudere dieren voeden de jonge dieren op wat betreft veiligheid, voeding, e.d. En de leider bepaald de gang door het gebied.(leiding en bescherming)  Hierover zijn boeken te schrijven en allerlei verklaringen te noemen die een rol in de processen hebben.

Zo werden we gebeld, met de vraag of wij geen workshops willen geven. Of we niet eens iets willen vertellen (en laten zien) hoe dat alles in zijn werk gaat... Denk nu niet dat deze vraag vanuit de hoek dierenverzorging komt... Nee, deze vraag komt van een coaching-bureau voor managers bij grote (industriele) bedrijven....

En da's leuk..!

Bij het doorgaan van deze activiteit, gaan we daar een leuke (liefst onvergetelijke) dag van maken.!  We gaan de mensen sowieso verwennen met lekkere boerderijproducten. Daarnaast het landleven laten beleven. En de bijkomstige vraag die we in de praktijk met onze Quessanten gaan testen is: Klopt het visitekaartje wat de persoon afgeeft en is zij/hij een "goede" manager op personeelszaken..?

Als u mensen aan het werk wil zien,.... de toegang is gratis.!   


om een indruk te krijgen, als er een lammetje geboren is....


:)  ;)

Categorieën: dierverzorging, rasdieren, natuurbeheer


Reacties zijn uitgeschakeld.