Werkervaringsprojecten-Rijnmond

 . . . . een beschutte werkplek voor (jonge) mensen vanuit jeugdzorg,

psychiatrie, gehandicaptenzorg, coachingstrajecten.


In welke waarden grazen onze dieren..?

De Alblasserwaard

Ligt ten zuiden van de Lek, tussen Dordrecht, Gorinchem en Vianen.

De oppervlakte van deze waarde is ongeveer 25.000 ha. 

De Alblasserwaard is als landschap te karakteriseren als een uitgestrekt weidegebied.

De Hoeckse Waard

De Hoeksche Waard bestaat uit zestig polders.  Het gebied wordt gezien als één van de  Zuid-Hollandse Eilanden maar.  .., omgeven door rivieren is het ook een waarde. Sinds 2005 heeft het de status van Nationaal Landschap

Huys Ten Donck

Het Huys ten Donck is gelegen tussen de dorpen  Bolnes  en  Slikkerveer in de gemeente  Ridderkerk en omgeven door een 22 hectare groot park, het Donckse Bos genoemd. Aan de rivierkant ligt de griend en het buitenterrein.

De Krimpenerwaard

 is een gebied dat wordt omsloten door de  Hollandse IJssel, de Lek en de Vlist.  'Krimp' betekent rivier- bocht, en een 'waard' is een geheel door rivieren omgeven stuk land. Er zijn meerdere polders in het gebied. Ten oosten ligt de  Lopikerwaard, ten westen de Zuidplaspolder.

Land van Heusden-Altena

is een streek in het noorden van de provincie Noord-Brabant, deze wordt begrensd door de rivier de Merwede , de  Afgedamde Maas en het  Heusdensch Kanaal, de bekende Biesbosch , en de Bergsche Maas.  De hele streek maakte vroeger deel uit van de Groote of Hollandsche Waard.

Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer beheert 265.000 hectare bos, natuur en landschap   [95% daarvan is opengesteld voor publiek]  en een infrastructuur van duizenden kilometers aan paden en wegen.  Staatsbosbeheer werkt samen met 5.000 boeren die 45.000 ha land in gebruik hebben.